Openlucht Kerkdienst Sneek

Dit bericht is geplaatst op 06-07-2024

Op zondag 11 augustus hebben we geen eigen dienst in de Hemkerk maar nemen we deel aan een bijzondere openlucht kerkdienst bij het water naast het Theater. De dienst is van 13:00 tot 14:30 uur.

Dominee Fred Omvlee, een Elvis-fan en geestelijk verzorger, leidt deze bijzondere dienst. Elvis Presley wordt vaak de Koning van Rock and Roll genoemd. Voor ons is Jezus de Koning van ons hart en leven. Dit is een unieke gelegenheid om samen met andere gelovigen deze speciale dienst bij te wonen en gasten uit te nodigen.

Namens de kerken van Sneek.

Meer informatie: 

Op 16 augustus is het 47 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll.

Dominee Fred Omvlee, in het dagelijks leven geestelijk verzorger, was ruim 20 jaar werkzaam bij de marine, is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. 'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis groeide op in een gelovig gezin en bleef zijn leven lang zoeken naar Gods bedoeling met hem. Als mensen hem The King noemden, zei hij: ‘Er is maar één King en dat is Jezus.’ In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing en gebed.

Het thema If I Can Dream is gebaseerd op de gelijknamige song waarmee Elvis de droom van dominee Martin Luther King wilde eren. Dominee Fred Omvlee wordt begeleid door de jonge band vol conservatoriummuzikanten Rising Clouds. Het belooft een swingende dienst te worden. Kom in stijl!

ELVIS- Kerkdienst Locatie: bij het water naast het Theater Sneek Datum 11 augustus 2024 Aanvang: 13:00 uur