Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland”

rusland kinderwerk

Sommige families in Rusland hebben goede woningen.
De ouders zorgen ervoor dat hun kinderen naar school gaan en ze doen hun best om hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden.
Maar er is ook een grote groep (Russische) kinderen waarvan hun leven er heel anders uitziet.
Geen familie die voor hen zorgt, niemand die naar hen omkijkt en geen plek waar ze zich veilig voelen. Ze vinden hun slaapplek in de steegjes, achter de graffiti muren naast weggegooide alcoholflesjes en wat al niet meer… Dit zijn kinderen en tieners zonder families en “alleen” op de wereld. Kinderen en tieners die 24 uur per dag worden blootgesteld aan gevaar.
Met dit project proberen we deze kinderen te helpen.

Sinds januari 2016 woont en werkt Boukje Fokkema voor minimaal een periode van 2 jaar met een internationaal team in Siberië in Rusland om zich daar in te zetten voor de kinderen in nood. Haar hart gaat uit naar de wees- en straatkinderen en de kinderen die in onveilige thuissituaties opgroeien.boukje fokkema

Giften voor dit project kunt u overmaken naar de Evangelische Gemeenschap Sneek.
IBAN NL88 ABNA 0436 518 376 o.v.v. ‘Kinderwerk Rusland’

Allereerst zal zij zich inzetten voor de weeskinderen en hen opzoeken in de weeshuizen. In de zomerperiode zal zij meehelpen met het organiseren van kinderkampen voor de weeskinderen. In de weekenden gaan ze regelmatig op outreach om de kinderen in de “verlaten”  dorpen op te zoeken. Ook helpen zij de Russische families te leren hoe ze een goede en veilige familiesituatie voor kinderen kunnen bieden.

Zie voor meer informatie: www.givehopeandbringlife.com