Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland”

rusland kinderwerk

Boukje Fokkema zet zich in voor kinderen in nood in Rusland, om de liefde van Jezus onder hen zichtbaar te maken en een boodschap van hoop te brengen.

Na twee jaar in Siberië te hebben gewoond, zet Boukje zich nu in voor weeskinderen in St. Petersburg. Maar 10% van de weeskinderen redt het om een normaal bestaan op te bouwen als ze het weeshuis op latere leeftijd verlaten, omdat de overgang van het weeshuis naar de maatschappij te groot is. Als je dan ook nog eens een lichamelijke en/of geestelijke beperking hebt, is er helemaal weinig hoop op een menswaardig bestaan. De zorg is minimaal en er zijn nauwelijks voorzieningen om een enigszins normaal leven op te kunnen bouwen in de maatschappij.

Net buiten Sint Petersburg bevindt zich een staatsweeshuis voor kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Door het tekort aan gezondheidszorg en aandacht zijn de kinderen voor een groot deel aan hun lot overgelaten. Samen met de Russische organisatie “Perspectief” werkt Boukje in dit weeshuis om zorg, liefde en aandacht aan de kinderen te geven.

boukje fokkema

Giften voor dit project kunt u overmaken naar de Evangelische Gemeenschap Sneek.
IBAN NL88 ABNA 0436 518 376 o.v.v. ‘Kinderwerk Rusland’

Zie voor meer informatie: www.givehopeandbringlife.com