Outreach Letland

Veranderen door Jezus zichtbaar maken!


Karosta was in de Sovjettijd een stadswijk  waar alle Russische marine mensen gestationeerd waren. Toen de Sovjet-Unie opgedoekt werd verliet bijna iedereen deze wijk. Daarna plaatste de gemeente  allerlei mensen die aan de rand van de maatschappij stonden de wijk in. Dit had tot gevolg dat er een Getto ontstond en heeft gemeente getracht terug te draaien. Er bestaat nog veel eenzaamheid en armoede in de wijk ook al zien we het ieder jaar beter worden.

Marcis Dejus is pastor van een gemeente in Karosta welke hij zelf geplant heeft. Marcis was architect en is na 3 jaar geroepen door God om zijn leven om te gooien. Hij en zijn vrouw Agnese zijn in Karosta gaan wonen om in volledige afhankelijkheid van God op zoek te gaan naar mensen die God nodig hebben en Lets spreken. Zijn belangrijkste focus is jeugd. Marcis is een voetbal ministry gestart en heeft een dicipelschap programma voor jongeren “Exodus” genaamd. Hier worden jongeren intensief getraind om hun leven te leven zoals God ze gemaakt heeft. Vanaf 2011 T/m 2014 is de EGS betrokken geweest bij het opbouwen van Marcis zijn huis/ kerkgebouw en Noodopvang. Daarna zijn we in 2015 de eerste missie gestart. Sinds 2019 heeft de gemeente een groter gebouw met meer mogelijkheden en beter zichtbaar voor de buurt.

Nieuwsbrieven Marcis Dejus

 

Missie

Samen met een groep mensen met verschillende karakters en persoonlijkheden ga je mee op reis om op een mooie manier dienstbaar te zijn in Gods koninkrijk. Doel van de reis is om Jezus zichtbaar te maken op een praktische en geestelijke manier. Je helpt mee in het organiseren van kind en jeugd programma’s, werkt samen en bemoedigt, bezoekt mensen met noden en verricht praktisch werk en deelt Jezus. Je leert ontdekken hoe God door je heen werkt en wordt uitgedaagd om nieuwe stappen te zetten en uit je comfort zone te komen. Ook dit jaar willen we weer met een groep mensen ons dienstbaar maken. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen neem dan gerust contact op met:

Klaas Struiksma, Willemien Struiksma, Anja Tjoelker, Famke Lijzenga en Jessica Corbee of mail naar outreachletlandEGS@hotmail.com