Giften voor dit project kunt u overmaken naar: Mercy Ships Holland te Rotterdam
IBAN NL75 ABNA 0411467778  o.v.v. ‘Sietskerinkema AFM 4117’
(naam + code vermelden svp)

Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen – ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie – in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip. Aan boord zetten chirurgen, artsen en verpleegkundigen zich belangeloos in voor operaties ter correctie van gespleten lippen, tumoren, oogkwalen, fistels, liesbreuken en ernstig vergroeide benen bij kinderen. Naast de medici werken aan boord honderden gemotiveerde professionals, zonder één cent te ontvangen, aan een fantastische uitdaging: mensen die afgeschreven waren krijgen een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven.
Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren.

Om enig inzicht te krijgen in de medische behandelingen per seizoen…zijn hier wat getallen:
5.000 operaties per jaar
35.000 oog patiënten per jaar
1.000 gezichtsreconstructies per jaar
15.000 tandartsbehandelingen per jaar
200 orthopedische operaties per jaar
350 klompvoet correcties per jaar.

Sietske Rinkema werkt als vrijwilliger bij de organisatie Mercy Ships. Met de ondersteuning van dit project maakt u het mogelijk dat zij dit werk kan doen. Vanaf augustus 2016 gaat Sietske voor 7 maanden aan boord in Benin en zal zij daar fulltime werken met patiënten.
Informatie, sponsoring en voortgang tijdens haar verblijf in Benin is te vinden op www.takingthechallenge.nl
overige informatie over mercyships kunt u vinden op de website: www.mercyships.nl