In Church Academy

Ben jij al actief in het Lichaam van Christus? Wil jij ook graag toegerust worden om jouw plaats in de gemeente in te nemen? Heb je het te druk voor een fulltime Bijbelschool, maar wil je wel graag investeren in Bijbelse scholing? Dan hebben we goed nieuws voor jou. De “In Church Academy” brengt deze opleiding bij jou in de buurt!

Naast regelmatige ontmoetingen studeer je online en dus op het moment dat het jou uitkomt. Dat scheelt kostbare tijd! Op de maandelijkse lesdagen verdiep jij je met jouw klas en de docent in de lesstof en kun je al jouw vragen kwijt. Daarnaast komen oriëntatievakken aan bod. Ook niet-studenten kunnen bij deze seminars met actuele en praktische onderwerpen aansluiten.

Ik hoorde geregeld over mensen die een bijbelschool hadden gevolgd, en vond dat altijd wel een interessante gedachte. Maar als getrouwde man met een fulltimebaan lijkt een bijbelschool geen haalbare kaart. Tot ik van de In Church Academy (ICA) hoorde. Een bijbelschool voor drukke mensen. Ik besloot dan ook om me eens wat meer te verdiepen in wat de ICA aanbiedt. En het aanbod sprak me aan. Ik denk dat het voor iedere gelovige goed is om gedegen Bijbelkennis te hebben, maar zeker voor een leidinggevende binnen een lokale gemeente is dat belangrijk. Een bijbelschool zou daar zeker aan bijdragen. Ik heb me dus ingeschreven voor het eerste jaar in Velp, wat begon in 2019. Je krijgt les van mensen die jaren ervaring hebben in de bediening. Dat maakt dat je, naast het lesmateriaal, ook kunt putten uit hun rijke ervaring.

Johan Krans, deelnemer van 2019 - 2022 in Velp

Discipelschap: onderwijs en training

Jezus besteedde het grootste deel van zijn tijd aan het onderwijzen van zijn leerlingen. Willen wij een discipel van Jezus zijn dan is onderwijs noodzakelijk. Zeker als we daarmee een bloeiende gemeente willen dienen! Deze opleiding vindt daarom plaats vanuit plaatselijke gemeenten.

Dichtbij

VPE-Opleidingen start september 2023 met de In Church Academy in Sneek. De lesdagen vinden plaats in de Hemkerk, Smidsstraat 8, 8601 WB Sneek. (Dit is vlak naast de bowlingbaan en de meubelboulevard in Sneek). Vanaf het station is het 15 minuten lopen.

Erkende kwaliteit

De “In Church Academy” maakt gebruik van het lesmateriaal van Global University. Dit gerenommeerde onderwijsinstituut maakt deel uit van de Assemblies of God. Al het materiaal is vertaald in het Nederlands. Hierdoor zijn de cursussen internationaal erkend door onder meer Global University in de Verenigde Staten en Continental Theological Seminary (C.T.S.) in Brussel. Deze laatste bijbelschool is erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Alle docenten zijn ervaren en gekwalificeerd en genieten een brede erkenning binnen de Pinksterbeweging.

Uitgekiend

Het eerste jaar bestaat uit acht cursussen, die in vier blokken van acht weken worden aangeboden. In elk blok worden twee cursussen behandeld. Studenten kunnen bij elk nieuw blok instromen. De cursus en het digitale tekstboek worden online doorgenomen en elke maand is er één lesdag. Elke cursus wordt afgesloten met een examen. Het programma voor 2023-2024 vind je hieronder

Voor iedereen

De cursussen staan open voor iedereen die zich wil toerusten voor de dienst aan de Gemeente van Jezus Christus. Er zijn geen vooropleidingseisen. Wel wordt een aanbeveling van je oudstenteam/predikant gevraagd. De cursussen zijn op Mbo-niveau en tegelijkertijd uitdagend voor hoger opgeleiden. De studiebelasting is ongeveer 6 uur per week.

Deelnemende gemeenten

De opleiding wordt vanuit de Hemkerk aangeboden en wordt ondersteund door zowel de Evangelische Gemeenschap Sneek als het Keerpunt in Bolsward. Ook Compascuum neemt deze opleiding in haar aanbod op.

logo van Keerpunt      logo van EGS   

Kosten.

Voor het studiejaar 2023-2024 gelden de volgende tarieven.
(Als je lid bent van een van de genoemde gemeenten of van een bij de VPE aangesloten gemeente kom je in aanmerking voor kortingen tot 50%. Neem daartoe contact op met jouw gemeente.)

Inschrijfgeld (eenmalig): € 50,–- (geldt voor alle varianten)
Keuzemogelijkheden:

  • Voor een heel cursusjaar € 600,--
  • Het volgen van één van de acht modules kost: € 110,–-

Betalingsmogelijkheden:

  • Bij vooruitbetaling hele jaar *: €600,–
  • Bij automatische incasso (bankmachtiging): 10 maanden à €65,–

Inschrijven

Schrijf je nu in via de website van In Church Academy.

Logo VPE opleidingen

 


Telefonisch contact - ook voor registratie - kan via "VPE In Church Academy": telefoonnummer: 062-6094836 (dinsdag-vrijdag van 9.30u -17.00u) of neem contact op via deze website.

Het hele pakket bestaat uit: inschrijfgeld, acht cursussen online, acht lesdagen, zes oriëntatievakken, digitaal studiemateriaal zoals tekstboeken en lessen, persoonlijke studiebegeleiding, examen, certificaat, transcript van je cijferlijst.

Na het eerste jaar volgen eventueel nog twee jaren les, waarin een VPE-licentie kan worden verkregen.
Johan Krans vertelt hieronder over zijn redenen om deel te gaan nemen aan de volledige opleiding.

Richard Klein geeft hieronder zijn ervaringen weer.


Een compacte flyer kan je hier downloaden

 

 

Drie jaar geleden hadden een vriendin en ik het onafhankelijk van elkaar beiden op ons hart om de bijbelschool van In Church Academy te doen. Ik vond het best spannend, maar wilde Gods uitnodiging graag aannemen!
Het leek me fijn om meer te leren over de Bijbel en leven met God en ik heb inderdaad veel geleerd. De manier van werken vind ik heel prettig. Het meeste onderwijs doe je zelfstandig thuis op het moment dat jou uitkomt en eenmaal per maand geeft Steve of iemand anders les over de onderwerpen waar je thuis mee bezig bent. Het is mooi om de vakken te volgen met iemand die je kent, maar in de groep leer je ook mensen kennen.
Wat mij het meest bemoedigd heeft tijdens de opleiding is de passie die Steve en de andere docenten hebben voor God, gebed en Zijn Woord. Mocht God deze opleiding ook op jouw hart leggen, neem Zijn uitnodiging dan met beide handen aan!
Wenny Valkema (47)

Programma voor het cursusjaar 2023-2024 in de Hemkerk

18-6-2023 Orientatie Proeven aan In Church Academy Steve van Deventer
      Stef Schagen 1
Eerste jaar – VPE Certificaat 2
Blok 1
3-9-2023 BIB 114 Jezus Christus, leven en werk Johan Selier
en 1-10-2023 BIB 121 De Bijbel begrijpen en uitleggen Stef Schagen
  Seminar: Geestesgaven, gebruik en misbruik  
Blok 2
5-11-2023 BIB 115 Handelingen: De Heilige Geest in actie Steve van Deventer
en 3-12-2023 BIB 123 Missionair Gemeente zijn Stef Schagen
  Seminars: Aanbidden in Geest en waarheid Stef Schagen
    The making of a Leader Steve van Deventer
Blok 3
14-1-2024 THE 114 Geloofsfundamenten (van de Pinksterbeweging) Steve van Deventer
en 4-2-2024 BIB 117 Gevangenisbrieven Johan Selier
  Seminars: Financieel fit blijven  
    Preken met passie  
Blok 4
3-3-2024 THE 245 Bijbelse profetie over de eindtijd Steve van Deventer
en 7-4-2024 MIN 181 Relaties en Ethiek in de Bediening Stef Schagen
  Seminar: Wat moet ik weten van de Islam  

1) Sprekers en onderwerpen seminars onder voorbehoud
2) Het tweede jaar en derde jaar (VPE-licentie) worden op dezelfde manier opgebouwd

Aanbevelingen

Je aarzelt nog? Lees en bekijk de volgende aanmoedigingen:

Op 18 juni 2023 werd een informatieavond gehouden in de Hemkerk. Hier vind je een impressie.

We hebben ons aangemeld voor de cursus omdat het een uitgelezen kans is om ons een jaar lang te verdiepen in allerlei thema’s aangaande het geloof. We hebben de eerste twee cursussen in het eerste studieblok inmiddels afgerond en hebben veel nieuws geleerd over de achtergrond van Jezus Christus als persoon en Zijn werk. Het was ook erg goed om door de cursus Missionair Gemeente ons opnieuw te beseffen dat er ook voor ons vandaag de dag een Grote Opdracht is.
De cursus is wel intensief, het vergt veel studietijd maar wij vinden het de moeite waard. De mogelijkheid om op het forum opdrachten te maken en hierover te discussiëren is een waardevolle aanvulling.
Ook is het fijn om één keer per maand bij elkaar te komen met andere cursisten uit andere gemeentes. Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende gastsprekers om het onderwerp verder uit te diepen wat het onderwerp meer doet leven.
Deze cursus is zeker aan te bevelen voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de achtergronden van het christelijk geloof en bereid is om hier enige tijd in te investeren.
Sara (28) is maatschappelijk werker in de seculiere verslavingszorg. Christine (27) is dyslexiebehandelaar. Beide zijn aangesloten bij V.E.G. De Schutse in Rotterdam.