opdragen

Wanneer:    

Jaarlijks organiseren we een aantal diensten met opdragen, de 4e zondag van de maanden :

januari, maart, mei, september, november of indien nodig in overleg anders.

 

Voor wie:     

Voor ouders die hun kindje willen laten opdragen 

 

Hoe: 

Tijdens de dienst wordt het kindje voorgesteld en gezegend.

 

Info en aanmelden:

Wilt u uw kindje opdragen stuur dan een mailtje naar: opdragen

 

 

 

 

Kinderen en gezinnen zijn belangrijk voor het Koninkrijk van God. Het huis, het gezin en de plaats van kinderen daarin zijn onmiskenbaar fundamenteel voor het christelijk geloof. 

 

Tijdens de dienst wordt het kindje aan de gemeente voorgesteld.  Ouders ondernemen om het kind in de wegen van de Heer op te voeden en samen vragen we Gods zegen over het leven van het kind. Dit is niet alleen belangrijk voor het kindje zelf, maar ook voor de ouders, het gezin en de gemeente als geheel.

 

Net als in Lucas 2, waarin we lezen dat Jezus zelf werd opgedragen, geven ouders te kennen dat hun kind in de eerste plaats van God is en aan hen is toevertrouwd. Daarnaast bidden we om wijsheid en inzicht om de opvoeding volgens Zijn richtlijnen vorm te geven. We vragen elkaar, ouders en gemeente, om te helpen en elkaar verantwoordelijk te houden voor de geestelijke opvoeding.

 

Het opdragen  gebeurt in het midden van de gemeente door een van de oudsten. Als u meer vragen hebt over het opdragen van uw kind in de EGS, klik dan op de volgende LINK:  opdragen  We praten graag verder over de vorm of inhoud van deze mooie gebeurtenis.