Kids.Kom

           Wanneer:

Elke zondag tijdens de samenkomst.

 

Voor wie:         

Alle kinderen t/m groep 8 zijn welkom !

 

Wat:

Spelenderwijs ontdekken wie Jezus is

 

Hoe:                  

Door verhalen, fun en spel de Heilige Geest ervaren

 

 

 

Laat de kinderen tot Mij komen!

Ja, wij zien daar graag een uitroepteken achter. Kinderen zijn het grootste en meest waardevolle geschenk van de gemeente.

Wij geloven dat kinderen ongehinderd tot hun hemelse Vader kunnen naderen en dat Hij Zijn Geest uit wil storten in de harten van elk kind. Dit verlangen we voor elke kind, vanaf zijn/ haar geboorte.

Crèche

We bieden elke zondag een veilige plek voor onze allerkleinsten. Dit noemen we de crèche. Kinderen tot een jaar of 3  kunnen hier al bij binnenkomst naartoe worden gebracht en na de dienst weer opgehaald worden. Op de crèche wordt aandacht besteed aan een Bijbelverhaal en worden er liedjes gezongen met gebaren. Daarnaast is er volop ruimte om heerlijk te spelen.

Kids.Kom

Vanaf 3 jaar gaan alle kinderen eerst mee naar de samenkomst. Daar ervaren ze om onderdeel te zijn van de gemeente door samen te luisteren, te bidden en te aanbidden. Na een kwartiertje/ 20 minuten mogen ze naar hun eigen samenkomst waar elke zondag toegewijde kinderwerkers een passend programma klaar hebben liggen. Dit noemen we 'Kids.Kom,' welke geschikt is voor kinderen in de basisschool leeftijd. We ontvangen per zondag ongeveer 50 kinderen die we hebben verdeeld over 4 groepen; groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.

Elke groep werkt vanaf de zomervakantie tot de kerstvakantie een gedeelte van het Oude Testament door. Vanaf de kerstvakantie tot Pasen komen de verhalen uit de vier evangeliën aan bod en na Pasen verdiepen we ons in de Heilige Geest en behandeld elke groep een eigen thema. 

Op deze ochtenden is er ruimte om te delen, te spelen, te bidden, te leren en elkaar te ontmoeten.

We werken met een eigen programma waarin we voor elke groep onderstaande domeinen hebben uitgewerkt:

  • Wie is God
  • Wie is Jezus
  • Wie is de Heilige Geest
  • Hoe werkt bidden
  • Wie ben ik
  • Sociale ontwikkeling

Als gemeente willen we onze verantwoordelijkheid nemen en de kinderen bekend maken met de Bijbelverhalen én met de relevantie daarvan in het dagelijkse leven! We leren ze de skills aan om een levende relatie te ontwikkelen met hun liefdevolle Vader.

Het mag duidelijk zijn dat Kids.Kom meer is dan alleen opvang!